Sunday, January 21, 2007

Eindelijk weer een update!

Aloha lezers!

Na mijn vorige post uit Ottawa is al weer een tijdje geleden, dus nu volgt een update! Na een heerlijke nacht in Ottawa zijn we daar een dagje gaan rondlopen. Allereerst maar een plaatje van het pitoreske hostel:


De frisse wandeling (-13 C) voerde ons in een rondje door de stad. Een fraai uitzicht op parliament hill:


Ook hebben we een rondleiding gedaan door de parlementsgebouwen, mooi om te zien, met een 'leuke' uitleg erbij van het Canadese politieke systeem. Het grote ronde gebouw met de punt op de foto is de bibliotheek, deze is laatst helemaal gerenoveerd voor veel te veel geld en ziet er nu weer uit zoals ie origineel was. Helaas kan je er geen foto's maken, want het was het mooiste wat we in Ottawa hebben gezien.

De volgende dag zijn we met de trein naar Toronto vertrokken, waar we een halve dag later in ons hostel aankwamen. Het is de Canadiana Backpackers Inn, en hier zullen we de komende 2 maanden verblijven. Mijn 2 persoonskamer waar ik alleen in verblijf (luxe!):

De kamer lijkt hier groter dan hij in werkelijkheid is.

Na de aankomst in het hostel zijn we nog boodschappen gaan doen in Chinatown. In Chinatown kost alles ongeveer niks. Je koopt bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid vers fruit voor ongeveer $2 (€1,31) en 700 gram gehakt voor $1,70 (€1,11).

Mijn 2 persoonsbed slaapt heerlijk, alleen als ik de verwarming/airco unit niet aanzet vriest het op mn kamer. Helaas maakt dat apparaat een enorme herrie.

De volgende dag hadden we de introductiedag bij het Michener Institute. Bij het hostel werden we opgehaald door Nicole en onderweg heeft ze ons gelijk een snelcursus Toronto gegeven (waar je je boodschappen kan doen en hoe de metro werkt etc etc.).

Toen we aankwamen werden we ontvangen door de hele groep van onze begeleiders en andere mensen die zich hebben bemoeid met ons uitwisselingsprogramma. Na de introductiepraatjes en voorstelrondjes konden we tijdens de prima verzorgde lunch (de restjes later meegegeven in een doggy bag) wat informeler kennis maken met de groep begeleiders. Het zijn stuk voor stuk aardige mensen die zeggen echt alles voor ons te willen regelen, dus dat is erg leuk.

Groepsfoto in de board room van het Michener Institute. Vlnr. Gerbert, Daniƫlle, Rein, Vivian, Sanne, Anja, Lian en ikzelf.

Na de lunch hadden we een afspraak met de health nurse om onze papieren door te nemen. Gelukkig was alles in orde bij iedereen. 's Avonds hebben we een beetje rondgehangen in het hostel en vrienden gemaakt met een aantal van de mensen die hier ook rondlopen. Er zijn hier ook grote kuddes Fransen en Spanjaarden die hier een aantal maanden zijn om Engels te leren. Aan de hoeveelheid alcohol die wordt geconsumeerd kunnen veel studentenhuizen nog een puntje zuigen.

Straks volgt een post over de volgende dag, waarbij we het laatste restje van onze treinpas hebben opgemaakt door naar de Niagara watervallen te gaan.

1 comment:

Unknown said...

Leuke rapportage :) Hier in nl is het nauwelijks 'frisjes' te noemen.