Sunday, January 28, 2007

De eerste werkweek

Ik heb deze zondagmiddag eindelijk tijd om te reflecteren op de afgelopen week. Dinsdag was de eerste dag op clinical placement in het ziekenhuis. Ik ben voor 8 weken geplaatst op de afdeling nucleaire geneeskunde van het St. Mike's Hospital in downtown Toronto. Vanaf het hostel is het ongeveer 20 minuten lopen. Ik heb deze week vooral veel meegekeken en leren omgaan met de computersystemen. Volgende week hoop ik een wat actievere werkweek te hebben, alleen meekijken is misschien wel leerzaam, maar erg vermoeiend. De afdeling ziet er anders uit dan een Nederlandse, vooral omdat alle camera's hier in 1 grote ruimte staan. Dit geeft het effect dat patienten 'gezellig' samen hun onderzoeken ondergaan.

Vrijdag was onze eerste 'cultural day'. Het is de bedoeling dan zoveel mogelijk Canadese cultuur op te snuiven. We begonnen 's ochtends met een bezoek aan het Rogers Centre (vroeger de Skydome genoemd). Een groot stadion waar vooral honkbal en football wordt gespeeld, maar ook autoshows en dergelijke gehouden worden. Het dak is te openen en delen van de tribunes kunnen verschoven worden afhankelijk van of men wil honkballen of footballen. Het geplande bezoek aan de CN Tower 's middags hebben we afgelast vanwege het bewolkte weer.

's Avonds heb ik met Rein en Gerbert de NBA basketball wedstrijd van de Toronto Raptors tegen de Boston Celtics bezocht. Een mooie ervaring en er wordt tussen de time-outs, commercial breaks, cheerleaders en prijsvragen ook nog eens best een leuk potje basketball gespeeld.

Foto's volgens nog!

3 comments:

Anonymous said...

Hey Gast,

Hier een dikke zoen vanuit Noorwegen!(ja ook van Dave :-)).Leuke verhaaltjes hoor! Wel raar met die gezelligheids camera's zeg.
Heel veel plezier nog en tot snel!

Liefs Dave en Lien

Anonymous said...

Heel veel liefs uit Hong Kong

Anonymous said...

natuurlijk van Sigrid, tja de spanning!! XXX